NAŠA PRIČA

Naša priča počinje prije više od 60 godina kada je Kemal Tuđarski u Makedonskom glavnom gradu Skopju sa 14 godina počeo učiti i izučio urarski zanat kod poznatog skopskog urara Pane Staniskog („Pane Staniski me je najviše naučio, zna o satovima sve. Pa i sada kad odem u posjet mojima u Skoplje, obavezno posjetim i ostarjelog majstora. I uvijek me dočekuje s nekim novim saznanjem o satovima. Zaista divan čovjek - kaže Tuđarski.Magazin Vikend – Broj 1037, 8.4.1988.“) kod kojeg je radio i narednih deset godina.

lako mu je bilo tek 25 godina, bio je vrstan majstor za popravak satova, želeći da jednog dana i sam otvori vlastitu urarsku radionicu u Skoplju, Kemal Tuđarski se 1970. godine uputio u svijet. Želio je kao i svi ostali naši ljudi koji su tih godina putovali prema zapadu, da za godinu-dvije zarade za kuću, auto, da kupe prostorije u kojima bi uredili radionice, da uvezu strojeve, nešto i uštede.

U Grazu je odmah dobio posao kod jednog urara i tu je radio dvije godine, nakon čega seli u Beč i zapošljava se u urarskoj radionici jednog Poljaka, te nakon nekoliko godina odlazi u KI. Walsertal, poznati zimski turistički centar kod Obersdorfa najprije je bio urar, ali ni tu više nije bilo dovoljno posla, pa se zaposlio kao strojar na liftu za skijanje u tamošnjem zimovalištu gdje nastavlja raditi.
Pošto nije htio napustiti urarski zanat, sve te godine boravka u Austriji spremao se da jednog dana kod kuće otvori urarsku radionicu, pa je i sam kupovao razna pomagala i strojeve.

U Kleine Walsertalu radio je sve do 1982. godine, dok nije došao u Mursko
Središće. Najprije je želio urarsku radnju otvoriti u Skoplju, ali je na
rješenje čekao više godina, a zatim su mu ponudili lokaciju izvan grada, pa
nije prihvatio.

Prvu urarsku radnju otvaramo 1982. godine u iznajmljenim prostorijama u Ulici maršala Tita 36, a od sredine 1982. godine u novom zanatskom centru u središtu grada Čakovca. U istoj se zgradi nalazilo se još devet raznih uslužnih radionica.
1984. godine Marija Tuđarski, Kemalova supruga pridružuje se radu u urarni.

1988. godine Liljana Posavec i Vladimir Posavec, kćer i sin Marije počinju pomagati u obiteljskoj radioni sa popravcima i prodajom satova u Murskom Središću
1994. godine otvara se Urarna u Novom Passage-u u Čakovcu, te nakon godine dana seli se na današnju lokaciju u Trgovački centar Robna kuća "Međimurka"

1996. godine otvaramo urarsku radionicu u Prelogu, koja je nakon godinu dana prestala raditi zbog teškog pronalaska kvalificiranih radnika.
2000. godine Amira Posavec počinje raditi u urarni.
2010. godine Marija i Kemal Tuđarski odlaze u penziju te prodaju satova, servis satova i urarsku tradiciju preuzimaju mlađi naraštaji

2022. Uz rebranding, proširenu ponudu Fossil, Casio, Swiss Military Hanowa, Citizen, Cluse, Liu Jo, Tommy Hilfiger, Nautica, Lee Cooper, te mnogo drugih satova i novi webshop, obiteljsku tradiciju trgovine satova, servis satova i urarstva nastavlja obitelj Posavec u RK Međimurka.

2024. nastavljamo s razvojem naše poslovnice, proširujući i preuređujući prostor kako bismo stvorili luksuznije i elegantnije okruženje za naše kupce.
Uz već poznate brendove poput Fossil, Casio, Swiss Military Hanowa, Cluse, G-Shock, Tommy Hilfiger, Nautica, Lee Cooper i mnoge druge, sada smo ponosni što u našu ponudu uključujemo i renomirane brendove kao što su Seiko i Citizen.
Također, dodajemo nove proizvode poput kutija za satove kako bismo zadovoljili sve potrebe naših kupaca. Zahvaljujemo se našim vjernim kupcima i partnerima na podršci, a sada vam omogućujemo i kupnju putem našeg webshopa na www.urarna.hr

urarna cakovec
trgovina satovima